Istraživanje pokazalo - Žene ne vole rasipnike

Rezultati istraživanja obavljenog na Univerzitetu Mičigen verovatno će iznenaditi muškarce, naročito one koji imaju naviku da se pred ženama koje osvajaju razmahuju novcem kao najvećim adutom. Naime, studija je pokazala da žene više vole muškarce koji novac troše racionalno. Naravno, nemaju zamerki na manje poklone, ali sa velikim podozrenjem gledaju na skupe. Ekonomska kriza je, očigledno, promenila način razmišljanja, pa su na ceni štedljivi muškarci. Da ne bi bilo zabune, nisu poželjni ni preterano štedljivi partneri, naročito oni koji čuvaju novac da bi kupili "besan" automobil. Žene imaju razumevanja za štednju jedino ako partner želi da sakupi novac za neko zanimljivo putovanje ili kupovinu stana.

Na kraju je zaključeno i zašto su štedljivi privlačniji ženama. Naime, takvi muškarci otkrivaju da imaju samokontrolu, osobinu koju žene veoma cene.

Ovim istraživanjem donekle je srušen mit o ženama koje čeznu da od muškarca dobiju skupocenu bundu ili nakit. U tu grupu žena, naravno, ne spadaju takozvane sponzoruše i starlete.

Izvor: Novosti

Pogledajte još