Simonović: Očekuje nas težak posao u Morači

"Budućnost ima veoma dobar tim, a posebno su nezgodni na domaćem terenu. Nijednoj ekipi nije lako da igra u Morači. Očekuje nas veoma težak posao. Na svom terenu igraju agresivno u odbrani, svih pet igrača je na granici faula. To je ratnička filozofija koju forsiraju i sa kojom sam dobro upoznat jer sam igrao tamo. Takav mentalitet igrača se gradio godinama", rekao je Simonović za klupski sajt.

Košarkaši Crvene zvezde danas od 20.30 igraju protiv Budućnosti u Podgorici, utakmicu šestog kola Jadranske lige.

Simonović je rekao da njegova ekipa mora strpljivo da igra i da ne ulazi u trku sa protivnikom, a kao najboljeg igrača Budućnosti naveo je Aleksandra Ćapina.

"Ćapin je motor njihovog tima i prvenstveni zadatak će nam biti da ga zaustavimo. On je i ove sezone pokazao da je pravi lider i da nije slučajno prošle godine pružao fantastične partije u Radničkom. Sjajno igra, pogađa kad treba, ali i razigrava saigrače. Od njega u velikoj meri zavisi igra Budućnosti", rekao je Simonović.

Crveno-beli su poslednji put pobedili Budućnost u hali Morača u maju 2005. godine, sa 77:74.

"To će nam biti dodatni motiv, da pokušamo da prekinemo neugodnu seriju. Ipak, ne opterećujemo se time već razmišljamo kako da iz Podgorice donesemo dva boda. Iz utakmice u utakmicu postepeno podiĹľemo formu. U nekim evroligaškim duelima nismo imali ni sreće, ali siguran sam da će nam se to negde vratiti", rekao je Simonović.

Zvezda je u petak izgubila od Panatinaikosa posle produžetka u Evroligi, a Simonović je rekao da se njegova ekipa dostojno suprotstavila šestostrukom prvaku Evrope.

"Za nama je izuzetno teška utakmica. Došlo je do velikog emotivnog i fizičkog pražnjenja. Malo nam je nedostajalo da savladamo jednu od najboljih ekipa u Evropi, a ne bi bilo nezasluženo i da smo pobedili. Ne treba žaliti jer smo pokazali veoma dobru igru, maksimalnu borbenost i pravi karakter", rekao je on.

"Očigledno je da nam nedostaje iskustvo igranja u Evrologi. Ipak, da nam je neko pre utakmice rekao da ćemo u onakvom ambijentu Pionira igrati produžetke sa Panatinaikosom, mislim da bismo oberučke prihvatili", dodao je Simonović.

Zvezda je druga na tabeli Jadranske lige sa četiri pobede i jednim porazom, dok Budućnost zauzima 10. mesto sa tri pobede i dva poraza.

Beta

Pogledajte još