Danas počinje suđenje tinejdžeru za ubistvo Ervina Bilickog

To će biti prvi put da se u sudnici pojavi optuženi P. P. (14), koji će biti pod visokim merama obezbeđenja jer će se na suđenju pojaviti i Ištvan Lakatuš, otac ubijenog dečaka koji je pretio osvetom.

Bilicki je 17. marta ujutro pronađen mrtav na izlazu iz Bečeja ka Bačkom Petrovom Selu. Zbog sumnje da je tinejdžera nekoliko puta udario posle čega je Bilicki pao i udavio se u bari, uhapšen je P. P. (14).

Napadač koji je osumnjičen za ubistvo sudiji je priznao da je tukao Bilickog, ali je negirao da je odgovoran za njegovu smrt. Istragu je okončao sudija Savo Đurđić, iz Odeljenja za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu. On je dobio tri veštačenja, saslušavao uhapšenog, svedoke, porodicu i taj deo istrage je završen 5. aprila.

Početak suđenja je zakazan za 25. novembar, a predmet je predat sudiji za maloletnike Milici Novaković iz Višeg suda u Novom Sadu.

Pred sudom će se prvi put pojaviti P. P. sa svojim advokatom, a u istoj sudnici će biti i Ištvan Lakatuš, koji je čak i uhapšen zbog konstantnih pretnji ubici svog sina Ervina Bilickog.

Zbog toga, za početak suđenja sprema se visok stepen obezbeđenja, pa će u sudnici biti prisutno i nekoliko pripadnika uniformisane policije.

Na prvom ročištu sudija verovatno neće stići da sasluša optuženog za ubistvo, kao ni članove porodice ubijenog, već će sa tužiocem i advokatima formirati predlog dokaza, veštačenja i izjave svedoka. Već za naredni pretres, koji se očekuje u ovoj godini, predviđeno je izjašnjavanje P. P. o tome šta se dogodilo kobne noći.

Izvor: B92

Pogledajte još