Top 10 filmova koje svaka žena mora da odgleda (VIDEO)

"Nekad i sad"

Četiri najbolje prijateljice koje su se družile tokom 70-tih ponovo se sastaju u 90-tim kada jedan od njih ostaje trudna. Mladu Robertu, glavnu junakinju, igra Kristina Riči, a u kasnijim godinama Rozi O’Donel, a takođe se pojavljuje i Demi Mur.

"Filadelfijska priča"

Neprikosnovena Ketrin Hepbern glumi bogatašicu Trejsi Lord, koja uspešno vrti oko malog prsta Džimija Stjuarta i Keri Granta. Ova romantična komedija bazirana je na istoimenoj brodvejskoj predstavi.

"Kazablanka"

U nekom trenutku u životu desiće vam se da se zaljubite u dva muškarca. Jednog ćete ceniti i poštovati, dok ćete drugog strasno voleti. Ali, ponekad, morate ostati sa prvim, jer bez obzira koliko volele drugog, nešto će se isprečiti između vas (poput Drugog svetskog rata).

"Titanik"

Ovaj klasik Džejmsa Kamerona podsetiće vas koliko je zabavno zezati uobražene snobove. Takođe će vas podsetiti da treba i vi da potražite svog neodoljivog Džeka Dosona, koji će uneti avanturu u vaš život.

"Telma i Luiz"

Kada odgledate film, poželećete da sa najboljom drugaricom sednete u kola i ostavite sve nevolje iza sebe. Ko zna, možda na putu upoznate svog Breda Pita.

"Sve o Evi"

Klasik iz 1950-tih koji prikazuje starenje prvoklasne glumice. Bet Dejvis igra zvezdu koja je napunila 40 godina i postaje nesigurna, pogotovo u vezi svoje karijere i veze. Odjednom se pojavljuje En Bakster, koja igra Evu, naivna obožavateljaka, koja postaje Betin asistent.

"Prljavi ples"

Mnogi dobri filmovi pokazuju da žena može da bude i inteligentna i seksi istovremeno, a ovaj film je upravo za one pametne žene koje se ne osećaju dobro u svojoj koži. Poruka filma je otkrivanje skrivenog seksipila. Doduše, uz malu pomoć instruktora plesa, kojeg igra Patrik Svejzi.

"Kad jaganjci utihnu"

Lik Džodi Foster krasi dostojanstvo, profesinonalizam i gracioznost pod pritiskom. Klaris je u suštini superheroj. Film pokazuje koliko je teško ženama agentima, pogotovo kada imaju posla sa serijskim ubicama kakav je Hanibal Lektor.

"Doručak kod Tifanija"

Holi Golajti je ikona stila, prelepa mlada devojka koja nikada nije morala da radi, ali uvek živi veoma luksuzno. Ne vezuje se ni za koga, a moto joj je da ljudi ne pripadaju jedni drugima.

"Tutsi"

Ukoliko niste videle Dastina Hofmana u ulozi glumca koji očajnički želi da dobije ulogu u velikoj sapunici da je speman da nosi haljinu, onda definitivno morate što pre da pogledate ovaj film. Njegov lik pokazuje koliko je ponekad teško biti žena, zbog stalnih diskriminacija i seksualnog uznemiravanja.

Izvor: 24sata.rs

Pogledajte još