Za sredu, 8. jul 2009.

BEOGRAD, 8. jula 2009. (Beta) - Naslovne strane današnjih izdanja beogradskih listova posvećene su pogibiji pilota i vojnika pri padu vojnog aviona na aerodromu Batajnica, godišnjici Vlade Srbije i otvaranju deonice Koridora 10.

ALO - Pod naslovom "Stradao najbolji srpski pilot!", o pogibiji potpukovnika Radeta Ranđelovića (47) i vojnika Milana Ulemeka (24). "Žarko je u teškom stanju, čujem se s njim svaki dan!', o glumcu Žarku Lauševiću za list govori njegov kolega Dragan Bjelogrlić.

BLIC - "Poginuo najbolji pilot", naslov je posvećen tragediji kod batajničkog aerodroma, a "Izveštaji ministara reklamerski", naslov je o godišnjici Vlade Srbije. O sahrani pevača Majkla Džeksona list piše pod naslovom "Zlatni kovčeg za večitog dečaka".

BORBA - O tragediji kod areodroma u Batajnici - "U 11. udesu vojnih letelica dvoje mrtvih, Vojska ostala sa četiri ispravna 'miga' 29". "Akter 'afere Knežević' kandidat za predsednika RIK", piše list.

VEČERNJE NOVOSTI - "Srušio se 'mig 29'", izveštaj je o pogibiji pilota i vojnika, a o otvaranju deonice koridora 10 list piše pod naslovom "Koridor za Evropu". O uplati doprinosa list piše pod naslovom "Radni staž svima".

GLAS JAVNOSTI - "Avion pao na vojnika", o pogibiji Radeta Ranđelovića i Milana Ulemeka. "Mošti sakrivene u oltaru", o tome da su u selu Nakučani pronađeni zemni ostaci za sada nepoznatog sveca.

DANAS - "Pola Vlade za NATO", naslov je posvećen pitanju vojne neutralnosti, dok o nesreći vojnog aviona list piše pod naslovom "Srušio se mig 29". Godišnjici Vlade Srbije posvećen je naslov "Deset afera za 12 meseci".

KURIR - O tragediji u blizini Batajničkog aerodroma pod naslovom "Katastrofa", a o inicijativi ministra kulture Nabojše Bradića o promeni Zakona o javnom informisanju - "Gospodin Gebels".

POLITIKA - O padu vojnog aviona list piše pod naslovom "U udesu 'miga 29' poginuli pilot i vojnik na zemlji", a o srpskim pasošima - "Pasoši za građane KiM samo u Koordinacionom centru". "Danas izbor članova RIK-a", izveštaj je o zasedanju Skupštine Srbije.

PREŠ - "Pao 'mig 29', poginuli pilot i vojnik", o tragediji na vojnom aerodromu. "Poginula cela porodica", izveštaj je o saobraćajnoj nesreći kod Ljubovije u kojoj je poginula porodica iz Majura.

PRIVREDNI PREGLED - "Koridor 10 'krunisao' godišnjicu", o puštanju saobraćajne deonice Preševo - Levosoj. "Nepoznata sudbina 11,5 hektara", o prodaji beogradskog sajma.

Pogledajte još