Košarkaši Partizana pomažu deci sa dijabetesom

Projekat se nastavlja sutra i ta faza će trajati 12 nedelja, tokom kojih će biti održane kreativne radionice, treninzi i druženje sa igračima, kao i odlasci na utakmice.

Partizan se u projekat Jedan tim uključio u novembru prošle godine i do sada je radio sa decom bez roditeljskog staranja iz doma "Drinka Pavlović".

Ambasador projekta Jedan tim je kapiten Partizana Dragan Milosavljević, koji će se sa svojim saigračima družiti s decom i pokušati da ih motiviše da se bave sportom.

"Jako sam srećan što ću biti ambasador ovog sjajnog projekta. Dopao mi se rad s decom bez roditeljskog staranja i sjajna je ideja da se putem košarke pomogne deci i da se ona na taj način motivišu", rekao je Milosavljević.

Projekat podržavaju kompanija Novo Nordisk, NIS i Austroterm, a iz udruženja za borbu protiv dijabetesa Plavi krug poručili su da je nezimerna čast što je Partizan odlučio da se usmeri ka deci koja boluju od dijabetesa.

"Predstavnici jednog tima pomogli su našem udruženju da osvetli problem koji očigledno postoji, a to je nedovoljna svest da je deci sa dijabetesom fizička aktivnost i bavljenje sportom potrebno, čak i
kao deo terapije. Jedan od naših ciljeva je da pokažemo da dijabetes nije prepreka u postizanju sportskih rezultata",
rekla je Tijana Milanović iz udruženja Plavi krug.

Šećernu bolest tip 2 u srbiji ima oko 650.000 ljudi, a još oko 20.000 ima šećernu bolest tip 1.

Projekat Jedan tim podrazumeva ujedinjenu mrežu svih klubova Evrolige, njihovih partnera i igrača, kako bi se obezbedio snažniji uticaj na pozitivne promene u društvu.

U projekat je uključeno 19 evroligaških klubova.

Pogledajte još