Na Paliću čeka...

Na ovogodišnjem Festivalu evropskog filma Palić premijeru će doživeti jedan domaći film - "Đavolja varoš" Vladimira Paskaljevića, sina poznatog reditelja Gorana Paskaljevića. Pogledajte trejler, pa prosudite koliko uzbudljivo ostvarenje nas očekuje!

Film "Đavolja varoš" je priča koja na ekranu povezuje različite ljude koji su, kako se navodi u sinopsisu, "vođeni isključivo sopstvenim osnovnim potrebama, dubokim nagonima, opsesijama, ambicijama, strahovima i frustracijama"

Tu je poslovni čovek koji ne može da izbegne korupciju, siromašna devojčica koja po svaku cenu pokušava da sebi priušti treninge tenisa, bogati tinejdžer koji ne uspeva da kupi ljubav, bogate prostitutke koje se pretvaraju da su srećne i vozač taksija koji za sopstvenu nesreću krivi ostatak sveta. 


Zvezde ovog filma, koji će se, pored Palićkog festivala, takmičiti i na Festivalu u Karlovim Varima, predstavljaju: Lazar i Danica Ristovski, Slavko Štimac, Goran Jevtić, Mira Banjac, Vlasta Velisavljević, Nebojša Milovanović, Jana Milić, Milan Tomić, Dragan Petrović - Pele i Marta Bereš. Režiju i scenario ovog film potpisuje sin poznatog reditelja Gorana Paskaljevića - Vladimir, kome je ovo dugometražni igrani debi, nakon više nagrađenih kratkometražnih ostvarenja.

Inače, ovaj trejler daje nagoveštaje kakav nas film očekuje i koliko je u skladu sa tendencijama jedne struje domaće kinematografije (nasuprot, vidno ambicioznijoj i svetskim trendovima bližoj, drugoj struji). Ali, nadamo se da će nas "Đavolja varoš" ubediti u suprotno...

Katarina Milovanović

Pogledajte još