Neočekivani saveznici za negu koje svi imamo pri ruci

Većina devojaka će da otrči do najbliže kozmetičke kuće i isprazni novčanik na proizvode za negu za koje su čule u reklamama. Međutim postoji jednostavniji i definitivno jeftiniji način da postignete zdravu i blistavu kožu i kosu, a da čak ne morate dalje od svoje kuhinje.

Maslinovo ulje
Dobro staro maslinovo ulje, uvek pritekne u pomoć kada nam treba. U kombinaciji sa drugim namirnicama svašta korisno može da se dobije, ali i samo po sebi je odlično za negu zanoktica kao i kožu lica. Jednostavno utrljajte nekoliko kapi oko noktiju (ne škodi ni na cele šake), i imaćete zdrave i negovane ruke. Isto važi i za lice. Ako imate problema sa suvom kožom, pred spavanje utrljate maslonovo ulje na lice i pustite da tokom noći samo upije.

Bebi puder
Da, postoji opcija kupovine šampona za suvo pranje, ali da li ste čule i za upotrebu bebi pudera? Nanesite malu količinu na koren kose kako biste eliminisale masnoću. Ali budite pažljive, nanosite dozirano jer postoji opasnost da izgledate kao da imate sede vlasi ako se nanese veća količina ili ne utrlja lepo. Posebno važi za devojke sa tamnijom kosom.

Banana
Pored toga što je sjajnog ukusa, banana može da vam posluži i kao odlična maska za kosu! S obzirom da je bogato vitaminima C, A i E, kao i kalijumom ovo voće ubrzava rast kose. Za masku birajte one mekše, zrelije banane, kao bi ste ih lakše izgnječile i kasnije sprale. U tako izgnječenu bananu dodajte kašiku maslinovog ulja, dobro izmešajte i nanesite na kosu. Nakon toga je umotajte u peškir ili kesu, i ostavite da odstoji 20 minuta. Isperite i dobićete savršenu blistavu kosu. Odlično pred noćni izlazak!

Kesice čaja
Ljubitelji čaja, sada imate još jednu svrhu tolikih kutija u kući! Nakon kuvanja čaja iskorišćenu kesicu stavite u frižider da se ohladi. Nakon toga držite koliko možete na očima ili podočnjacima i dobićete instant osvežen izgled!

Šećer
Poznat vam je odvratan osećaj ispucalih usana? I taj problem može da bude rešen. Jednostavno nanesti malo vašeg labela na prst zatim stavite šećer i tom smesom lagano istrljajte usne. Nakon toga biće spremne za novi sloj karmina bez bojazni da ćete izgledati neuredno.

Sirće
Ako nemate više regeneratora u spreju, a svakog trenutka morate da budete spremne, ne očajavajte. Pomešajte malo sirćeta i vode, i nanesite na krajeve kako biste ih lakše raščešljale. Identičan efekat.

Izvor: Zenskikutak.rs

Pogledajte još