Ova "devojčica" je uhvatila 1.000 pedofila, među njima i četvoricu iz regiona (VIDEO)

"Stvorili su virtuelnu desetogodišnju Filipinku na internetu", rekao je predstavnik udruženja Albert Jaap van Santbrink, na konferenciji za novinare u Hagu i precizirao da su predatori kontaktirali s virtuelnom devojčicom nazvanom Sviti, posebno na forumima. Bili su spremni platiti kako bi se Sviti prepustila seksualnim radnjama pred web kamerama.

Među predatorima, više od 1.000 ih je lako identifikovano u 65 zemalja. Ta NGO je došla do njihovih adresa, brojeva telefona i fotografija i saopštila njihove identitete nadležnim vlastima, posebno Interpolu. Prema popisu organizacije, identifikovana su dvojica muškaraca iz Hrvatske, kao i dvojica iz BiH.

"Pošto se sve to zbivalo na internetu, oni misle da ih niko ne prati, pa je bilo jednostavo skupiti informacije", rekao je predstavnik udruženja Hans Guyt.

Van Sanktbrink ističe ako je Terre des Hommes mogla identifikovati više od 1.000 predatora, vlasti celog sveta bi trebalo da mogui identifikovati mnogo više njih, prenosi agencija Hina.

NGO želi razmrdati javno mnjenje i vlasti na pojavu prostitucije dece na internetu i nezadovoljan je malim brojem privedenih zbog seks turizma putem web kamera. Oni tvrde da je samo šest kriminalaca privedeno poslednjih godina.

NGO navodi da je oko 750.000 pedofila u svakom trenutku online na internetu, na osnovu podataka UN-a.

Izvor: Dnevni avaz

Pogledajte još