Pogledajte novu tetovažu na ruci Ivana Ivanovića! (FOTO)

- "Novembar je. Mesec za tetoviranje .... Sloba i ja spremamo levu ruku. Šaraj Sloboooo!!!" - napisao je je Ivan Ivanović na svom Twitter i Instagram profilu.

Tetovaža koju možete da vidite jošuvek nije završena. Ostalo je još par sati posla da bi se ovaj rad priveo kraju, a voditelj nije otkrio zašto je baš gejša zaslužila pozamašno mesto na njegovoj ruci.

(old_image)

Slika: Instagram

Ko su gejše?

Prve gejše su bili muškarci. Kako su žene počele da pristupaju redovima, postale su poznate pod nazivom "onna geisha", ili žena umetnik. Danas su gejše isključivo pripadnice ženskog pola, izuzev pripadnika Taikamočija, od kojih su danas samo tri grupe registrovane u Japanu, uglavnom po javnim kućama, te se razlikuju od tradicionalnih gejši. Ostale javne figure, koje su dovele do stvaranja modernog tipa gejši, su kurtizane, a posebno igračice Odoriko, jer je igranje veliki deo njihovog umetničkog repertoara. Gejše treniraju svoju ulogu od samog detinjstva. Starije gejše su, u najvećem broju slučajeva, kupovale mlade devojke i devojčice i time preuzimale odgovornost za njihovo podučavanje i trening. Obrazovanje kreće od ranog doba i njega čine razni oblici umetnosti. Uopšteno govoreći, gejše nisu prostitutke.

Izvor: pressonline.rs

Pogledajte još