Inspekcija u kraljevačkoj bolnici

Za njenu smrt porodica optužuje lekare.

Po nalogu Ministarastva zdravlja, bolnica u Kraljevu je pod nadzorom inspekcija koja treba da ispita okolnosti pod kojima je pre tri dana preminula trudnica Suzana Milovanović, potvrdio je RTS-u direktor Zdravstvenog centra "Studenica" Zvonko Veselinović.

"Inspekcija je tu su da bi se ispitale okolnosti pod kojima je pre tri dana u 10. nedelji trudnoće na odeljenju ginekologije umrla 29-godišnja Suzana Milovanović", rekao je Veselinović.

Članovi porodice podneli su krivičnu prijavu za nemar i nepružanje potrebne medicinske pomoći. Za smrt optužuju lekare ginekološkog odeljenja.

"Mesec dana se previjala od bolova, ali niko nije hteo da čuje ni nju, ni porodicu, da je pregleda urolog, jer je bila bubrežni bolesnik", rekla je za RTS sestra preminule trudnice Marijana Gavrilović.

Suzana je na ginekološko odeljenje kraljevačke bolnice primljena pre mesec dana, zbog krvarenja i bolova u stomaku. Beba nije bila ugrožena, bar su tako tvrdili lekari.

"O njenom zdravstvenom stanju, međutim, niko nije vodio računa, a danima se savijala od bolova",
ističe Gavrilovićeva.

Kako kaže, svesna je da sestru ne može da vrati, niti majku njenoj četvorogiodišnjoj ćerki Eleni, ali je porodica podigla glas kako bi pomogla drugima, kako bi sprečili "da zbog nemara lekara još neko umre".

Direktor ZC "Studenica" Zvonko Veselinović kaže da je Suzana primljena na odeljenju ginekologije zbog izraženih simptoma rane trudnoće, a da je umrla pod slikom iznenadne smrti.

"Ni na koji način nije delovalo kao da je težak bolesnik, a obdukcija će utvrditi tačan uzrok"
, rekao je Veselinović.

Najranije za mesec dana biće poznati rezultati obdukcije, koju su juče obavili patolozi iz Beograda, po nalogu Tužilaštva.

Suzana Milovanović biće sahranjena danas u 14 sati na Novom groblju u Kraljevu.


B92

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.