Vrnjački karneval 2009.

Turistička organizacija opštine Vrnjačka Banja, uz pokroviteljstvo SO Vrnjacka Banja, po 5. put organizuje međunarodni „Vrnjački karneval“ u periodu od 12. do 19.jula 2009. godine.

„Vrnjački karneval“ je manifestacija koja je prošle godine za osam dana trajanja okupila preko 200.000 posetilaca.

Za vreme trajanja karnevala biće održano preko 60 raznovrsnih manifestacija (maskenbali, koncerti zabavne i ozbiljne muzike, sportske priredbe, pozorišne predstave, književne večeri). U karnevalskoj povorci, centralnom događaju manifestacije, koja će biti podeljena na dečiju i povorku za odrasle, učestvovaće 67 grupa sa preko 3.500 učesnika parade.

„Vrnjački karneval“ će imati i međunarodni karakter kroz učešće karnevalskih grupacija iz Brazila, Italije, Rumunije, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske, Turske, Malezije.

Ove godine očekuje se veliki broj posetilaca iz razloga što je program "Vrnjačkog karnevala" koncipiran tako da zadovolji sve ukuse. Posebnu atrakciju predstavljaju samba grupe iz Brazila i Rumunije pored kojih ce se naći i trupa "Art of Belly dance" i "Sarajevo drum orchestra World music band" iz Bosne i Hercegovine koji predstavljaju samo jedan mali deo onoga sto ce se desavati na vrnjačkoj promenadi. 

(8. jul)

Pogledajte još