Najbizarnije pljačke: Ukradene hiljade tegli Nutele, stotine boca burbona, tone sira...

Ukradeno: 65 sanduka (oko 195 boca) Pappy Van Winkle burbona.

U oktobru 2013. godine, sav burbon star 20 godina, kao i 9 sanduka 13 godina starog burbona ukradeni su iz destilerije u Kentakiju.

Ukupna vrednost ukradenog alkohola iznosila je 26.000 dolara, s obzirom na to da se pojedine flaše ovog burbona prodaju i po ceni od 1.190 dolara. Ovaj slučaj još nije zaključen.

Ukradeno: 175 kilograma mariniranog mesa

Čovek je provalio u jedan orijentalni restoran u Čikagu i ukrao 175 kilograma marinirane piletine, teletine i svinjetine.

Iako je pokušao da ostvari uspešan beg sa mesom vrednosti 800 dolara, koje je balansirao u kofi smeštenoj na prednjoj strani njegovog bicikla, morao je da se prebaci na kolica za kupovinu. Sve ovo snimile su kamere, a sudeći po šaljivim naslovima iz novina – „policija sada traži čoveka koji mnogo roštilja“.

Ukradeno: 5.000 kilograma Nutele

Sa uličnom vrednošću od 21.000 dolara, 6.500 tegli Nutele ukradeno je iz parkiranog kamiona u centralnoj Nemačkoj. Ono što je još interesantnije, u istom gradu su oragnizovane još dve pljačke koje su ispraznile dva kamiona puna Red bula i kafe.

Ukradeno: 19.000 kilograma sira Muenster

U martu je lopov ukrao 19 tona smrdljivog sira iz mlekare u Viskonsinu vrednog 200.000 dolara. Lopov je uspeo da stigne sve do Nju Džersija u hladnjači pre nego što je bio uhvaćen.

Kompanija koja proizvodi ovaj sir nije htela da ga uzme natrag iz straha da je bio kontaminiran.

Odlučeno je da sir testiraju zdravstveni inspektori i potom ga, ukoliko je dobar, doniraju u dobrotvorne svrhe.

Izvor: B92

Pogledajte još