FK PARTIZAN OSUDIO INCIDENTE: Treba odstraniti huligane!

"Srpski fudbal je ponovo poslao u svet ružnu sliku o sebi. Kao i mnogo puta do sada, posle "večitog derbija" se ne priča o golovima, igri i igračima, već o incidentima, obračunima navijača na stadionu, ulicama i drumovima Srbije", navodi se u saopštenju kluba iz Humske.

Takođe, Partizan dodaje da je razočaran saopštenjem Zvezde, koja je za incidente na derbiju osudila samo navijače crno-belih.

"Zatvaranje očiju pred očiglednim i dubokim problemima ne void njihovom rešavanju, već samo može da bude kontraproduktivno", ocenjuje se u saopštenju postavljenom na sajt Partizana.

"Crna lista incidenata je, nažalost, dugačka. Budimo pošteni jedni prema drugima i priznajmo da su se pravila strogo primenjivala, većina 'večitih derbija' u poslednjih petnaestak godina mogla je da bude prekinuta", naveo je Partizan i dodao da neki derbiji nije trebalo ni da počnu.

Rukovodstvo Partizana apelovalo je na "sve državne organe, sportske organizacije i klubove" da se pokrene akcija iskorenjivanja huliganizma iz sporta.

Zbog incidenata na derbiju Zajednica superligaša suspendovala je stadione "večitih" do odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, a Partizan se ne slaže sa tom odlukom.

"Ne slažemo se sa metodom pritiska na disciplinsku komisiju i takmičarske organe i pozivamo ih da incidente sa poslednjeg 'večitog derbija' sankcionišu u skladu sa propisima", navodi se u saopštenju Partizana.

Beta

Pogledajte još