Dačić sa Tačijem danas o izborima na KiM

Ivica Dačić i Hašim Tači sa Ketrin Ešton: Pregovori u Briselu

"Biće reči i o dobrim i lošim stvarima koje su se dogodile tokom izbornog procesa, kao i o drugom krugu koji je zakazan za 1. decembar"
, rekla je Maj Kocijančič, portparolka Ketrin Ešton.

Tanjugu je u kabinetu prvog potpredsednika Vlade rečeno da će Vučić, na poziv iz Brisela, prisustvovati sastanku Eštonove sa Dačićem i Tačijem. Kako je Tanjugu rečeno, nova runda briselskog dijaloga trebalo bi da počne u prepodnevnim časovima i da se završi rano popodne.

Ivica Dačić izjavio je u utorak da očekuje da će međunarodna zajednica doneti odluku o ponavljanju lokalnih izbora u severnoj Kosovskoj Mitrovici i istakao da će danas u Briselu biti nastavljen dijalog o održanim lokalnim izborima i implementacji Briselskog sporazuma.

Dačić je u Vladi Srbije, posle sastanka sa ministrom za trgovinu i evropske poslove kraljevine Danske Nikom Hekerupom, rekao da je Srbija učinila sve što je bilo u njenoj moći da utiče na to da Srbi učestvuju na lokalnim izborima koji su održani u nedelju, 3. novembra, na Kosovu i Metohiji.

 "U najvećem broju opština izbori su uspešno završeni, odziv birača je bio dobar. Takođe, veoma smo zadovoljni rezulatatima izborne liste Građanska inicijativa 'Srpska'"
- rekao je Dačić i poručio da Srbija nije htela da se meša koga će Srbi izabrati na čelo opština, ali da su želeli da znaju "da li možemo jedinstveno".

Ipak, kako je rekao, mnogi građani kao i sami kandidati "Srpske" za gradonačlenike i na dan izbora i pre njih bili su meta verbalnih i fizičkih napada.


Blic

Pogledajte još