LONDON: Đoković ponovo bolji od Federera

Đoković je u 31. međusobnom duelu sa Federerom za dva sata i 22 minuta došao do 15. pobede.

Prvi set obeležili su sigurni servisi na obe strane. Sve do devetog gema niko od tenisera nije imao brejk loptu, a onda je Federer došao do svoje prve na meču, pre svega zbog duplih grešaka sprskog tenisera, kome je stao servis.

Međutim, sedmi teniser sveta nije realizovao svoju šansu, jer je "čist" forhend poslao u aut, te je tako Đoković ipak poveo sa 5:4. U narednom gemu, Đoković je došao do svojih prvih brejk šansi, prvu nije iskoristio, dok je drugu realizovao i poveo sa 1:0 u setovima.

Drugi set doneo je mnogo više uzbuđenja, Federer je dvaput imao prednost brejka, ali je Đoković oba puta uzvratio i set odveo u taj-brejk.

U odlučujućem delu drugog seta srpski teniser loše je servirao, te je Švajcarac napravio četiri mini-brejka, dok je Đoković uzvratio samo jednom. Federer je tako sa 7:2 u taj-brejku došao do izjednačenja u setovima.

Uprkos izgubljenom taj-brejku, Đoković je dobro počeo odlučujući set. U prvom gemu Đoković je odmah napravio brejk, a potom na svoj servis spasio jednu brejk loptu.

Đoković, drugi teniser na ATP rang listi, do kraja seta je napravio još jedan brejk i tako došao do prve pobede na završnom turniru u Londonu.

Ranije danas u Grupi A u španskom derbiju Rafael Nadal je savladao Davida Ferera sa 2:0 u setovima 6:3, 6:2.

U jučerašnjim mečevima u Grupi B Argentinac Huan Martin del Potro je sa 2:1 pobedio Francuza Rišara Gaskea, dok je u Grupi A Švajcarac Stanislas Vavrinka istim rezultatom savladao Čeha Tomaša Berdiha.

Pogledajte još