Lepa za tren: Maske za lice od jednog sastojka

Med
Privlači i zadržava vlagu izbog toga je sjajan za suvu kožu. Uzmite vlažnu krpu umočenu u toplu vodi i ovlažite lice kako biste otvorili pore. Namažite lice medom i ostavite 15 do 30 minuta. Isperite toplom vodom i laganim tapkanjem peškirom umočenim u hladnu vodu obrišite lice (hladna voda će zatvoriti pore).

Žumance

Žumance je puno vitamina A koji je inače ključan sastojak u borbi protiv akni. Razmažite ga po licu i vratu i ostavite 30 minuta. Isperite hladnom vodom.

Belance

Proteini iz belanca suše se na površini kože i time postižu učinak zatezanja. Ulupajte belance i nanesite ga na lice. Sačekajte da se osuši i isperite toplom vodom.

Grožđe
Sadrži moćne antioksidanse, takozvane polifenole, koji usporavaju starenje kože. Isecite bobicu i utrljajte je po čitavom licu. Kasnije isperite.

Banana
Radi se o jednom od najhranjivijih voća jer sadrže velike količine magnezijuma, cinka, gvoždja, joda, kalijuma, vitamina A, B, E i F. Sve navedeno jako je dobro za kožu. Zgnječite bananu, nanesite je na lice i nakon 30 minuta isperite.

Jogurt
Sadrži alfa-hidroksilne kiseline uključujući i mlečnu koje se najčešće koriste za smanjenje bora. Takođe je pun vitamina B-kompleksa, naročito B-5 ili pantotenske kiseline koja se koristi za obnavljanje kože. Nanesite na lice i nakon 15 do 20 minuta isperite.

Jabukovo sirće
Poboljšava krvotok u malim kapilarama, ima antiseptičko dejstvo (sprečava rast bakterija i virusa i gljivica). Razblažite jabukovo sirće u vodi u razmeri 1:2. Nakon što umijete lice ujutro i uveče, lagano vatom nanesite na lice razblaženo sirće.

Maslinovo ulje
Sjajan izvor prirodnog ovlaživača koji se koristi u brojnim kozmetičkim proizvodima. Sadrži prirodne antioksidanse (vitamin A i E) kao i određene polifenole. Nanesite ga malo na usne i lice pre spavanja i ujutro isperite.

Avokado
Voće puno vitamina A, C, E, gvoždja, kalijuma, vitamina B i pantotenske kiseline. Zgnječite ga i ostavite na licu desetak minuta zatim isperite.

Soda bikarbona

Ima lagana abrazivna svojstva. Nanesite je na lice ili je dodajte klasičnom sredstvu koje koristite za čišćenje lica. Sjajna je i za uravnoteženje pH vrednosti kože.

Mleko
Isto dejstvo kao jogurt. Nanesite ga uz pomoć vate, neka stoji dok ne osetite zatezanje kože. Isperite vodom.

Izvor: Magično Bilje

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.