Đoković: Nisam znao da li ću izdržati!

Srpski teniser nije bio siguran da li će fizički izdržati ceo meč jer je pre samo dva dana igrao naporno finale Mastersa u Parizu, ali je počeo odbranu titule u Londonu pobedom - 6:4, 6:7, 6:2.

Đoković je ponovo pokazao da je preuzeo dominaciju u duelima sa Federerom i sada je smanjio na 16-15.

"Ovo je verovatno najteži start turnira koji sam mogao da dobijem, posebno zbog rasporeda. Pre dva dana sam igrao finale u Parizu, a sada igram ovde gde je on u prošlosti imao vrhunske rezultate, osvojio je nekoliko titula. Znao sam da će biti teško. Ali nisam znao kako ću fizički izdržati. Takođe u Bersiju je bila brža podloga. Morao sam da se adaptiram na sve to, ali zadovoljan sam svojom igrom. "

"Naravno, Rodžer se sve vreme borio. Drugi set je bio veoma neizvestan, nisam bio zadovoljan servisom. Praktično sam igrao bez servisa tokom celog drugog seta. Ali u trećem setu sam servirao dobro kada mi je bilo najpotrebnije. Jednostavno, srećan sam da sam prevazišao ovaj izazov."

Sledeći meč igraš protiv Del Potra. Igrali ste finale Šangaja...

"Pa razlika je što je ovo poslednja nedelja u godini, ako ne računam finale Djivs kupa. Ovo je poslednja nedelja ATP sezone. Svi smo umorni na ovom turniru, svi su došli nakon napornih sezona. Ali svi imamo posebnu dozu motivacije da odigramo dobro ovde, jer ovaj turnir je po svim standardima najveći nakon četiri Gren slema. Dobro je što ću imati dan pauze, a sada sam saznao i da igram uveče što je sjajno. To je najbolji raspored koji sam mogao da dobijem u ovom trenutku. Daću sve od sebe da se oporavim i spremim za taj duel", dodao je Đoković.

Pogledajte još