Stefanović: SNS nabavio stari avion i poslao Vulina da u kombinezonu ide na Kosovo

Stefanović je gostujući na B92 rekao i da je tužno što se vlast oglušila o apele DS od pre godinu i po dana da se napravi bilo kakav konsenzus oko najvažnijih pitanja u društvu.


"Sada više ne možemo to da radimo jer mislim da je taj most spaljen destruktivnim ponašanjem Aleksandra Vučića i SNS prema DS"
rekao je Stefanović koji je naveo i da DS ne zanima da uđe u vlast sa SNS.

On je ocenio da je Predlog budžeta promašen, jer, kako tvrdi, predviđa povećanje potrošnje administracije, deficit je kao prošlogodišnji, veća su izdvajanja za otpremnine, nema podsticaja za privredu i zapošljavanje...

"Nabavili ste avion osam godina star koji ide po Srbiji i ministra Vulina koji u kombinezonu ide na Kosovo. Ništa od obećanja",
rekao je Stefanović.

Na pitanje da li DS uslovljava podršku budžetu prihvatanjem njihovih amandmana u parlamentu, Stefanović je rekao da nema iluzija da će oni biti prihvaćeni jer aktuelna vlast vodi lošu ekonomsku politiku.

Govoreći o situaciji u Beogradu, Stefanović je rekao da "vlada endemski kasni" sa privremenom upravom , kao i da ne vidi da SNS, koju je nazvao srpskom nestručnom strankom, ima plan da vodi Beograd i da ima kandidata za gradonačelnika.

Stefanović je rekao i da za DS nije problem što je lider LDP Čedomir Jovanović razgovarao sa Vučićem, kao i da demokrate "neće da budu deo političke pete kolone Aleksandra Vučića".

Govoreći o saradnji sa LDP, Stefanović je rekao da se demokrate i liberali jako dobro razumeju i da je DS apsolutno za saradnju za koju ima dosta prostora.

Međutim, kako je dodao, ne treba prviti "gušću čorbu nego što jeste", zbog čega dve stranke nisu pričale o koaliciji niti pravili nove organizacije.

Prema njegovim rečima, ne može se spajati nespojivo, ali se može napraviti plan o saradnji oko zajedničkih stvari i vrednosti, kao što je onemogućavanje stvaranja autokratskog režima, ljudska prava, ukidanje kontrole medija...

Kada je reč o napuštaju DS od strane 50 članova u Novom Sadu, Stefanović je rekao da je "tužna država" u kojoj je vest da iz opozicione stranke odlaze članovi, a da se istovremeno ne pominje da je stranci u Nišu pristupilo oko 500 članova.

"Prvi koji gledaju da odu su ljudi koji žele da politički i materijalno ostvare svoj interes"
, rekao je Stefanović koji tvrdi da su navedeni, sada već bivši članovi DS, otišli jer su dobili zaposlenje u javnim preduzećima u Novom Sadu.

On tvrdi i da "mediji koji su zaista naklonjeni Vučiću i pokušaju stvaranja autoritarnog režima u Srbiji, kopaju da nađu bilo šta što će pokazati da u DS postoji problem".


"Znate šta će da iskopaju? Oni će da iskopaju zrno peska i neka im ga. Mi smo se zaista konsolidovali i sada smo snaga spremna za izazove koji čekuju ovu državu",
rekao je Stefanović govoreći o situaciji u DS.

Blic

Pogledajte još