Serija eksplozija u Kini, poginula jedna osoba (FOTO, VIDEO)

Eksplozije su potresle sedište partije u Tajuanu

"Sudeći prema rasprskavanju malih metalnih kuglica, sumnja se da su eksplodirale improvizovane bombe"
, navela je Sinhua i dodala da je, sudeći po izjavama lokalnog stanovništva koje živi u blizini, sedam bombi eksplodiralo, oštećeni su automobili i zgrada, prenela je agencija Rojters.

Lokalna vlada i policija kineske pokrajine Šansi gde su se dogodile eksplozije, navele su da su se eksplozije dogodile sinoć u 19.40 sati po lokalnom vremenu, dodao je AP, koji navodi da, za sada, nema informacija o meti napada niti o počiniocima.

(old_image) Foto: AP

"Bilo je nekoliko detonacija, prouzrokovanih malim eksplozivnim napravama u blizini pokrajinske partijske komiteta u Tajuanu glavni grad severne provincije Šansi", navela je lokalna policija na društvenim mrežama.

Policija je saopštila da su otkriveni mnogobrojni kuglični ležajevi i eksplozivne naprave za koje su korišćene električni izolacioni materijal za montažu i povezivanje komponenti elektronske opreme na licu mesta, što ukazuju da su eksplozije rezultat "ručno napravljenih bombi", navodi AFP.

Na fotografijama koje se nalaze na sajtovima kineskih društvenih mreža može da se vidi dim koji je obuhvatio široku aveniju gde se nalazi kancelarija vladajućih komunista, vozila sa razbijemim prozorima i probušnim gumama i vatrogasna vozila koja su parkirana ispred zgrade sa oštećenjima.

Eksplozije u Tajuanu usledila nešto više od nedelju dana posle fatalne saobraćajne nesreće koje su vlasti opisale kao "teroristički napad" na simboličnom srcu kineske prestonice, na Trgu Tjenanmen kod ulaza u Zabranjeni grad.

Blic

Pogledajte još