Goran Vesić:Mogu da vodim Beograd

 „Ako me pitate da li sam osoba koja to može da radi svakako jesam. Vodio sam Zelenilo, Pijace i Adu Ciganliju. Bio član Izvršnog odbora Beograda kada je Đinđić bio gradonačelnik, predsednik Organizacionog odbora Desetog maratona i izgradio sam prvu biciklističku stazu u Beogradu. Nisam osoba koja beži od odgovornosti“, kaže Vesić.

Angažman u SNS nastavak je dugogodišnjeg prijateljstva sa Aleksandrom Vučićem, objašnjava Vesić. Učestvovao je u organizaciji proslave pet godina SNS-a u beogradskoj Kombank Areni i u edukaciji lokalnih funkcionera. „Pomažem lokalnim funkcionerima SNS u organizaciji lokalnih samouprava, komunikaciji sa biračima, pripremi akcija kojima treba da promovišu svoj rad, komunikaciji sa Evropskom unijom“.

Kao razlog izlaska iz DS-a, Vesić navodi neslaganje sa politikom rukovodstva stranke i Borisom Tadićem. „Nisu se oni samo obračunavali sa Đinđićevim saradnicima, već i sa njegovom politikom. Nisu koristili vlast da reformišu društvo. SNS sprovodi reforme i zato ima moju podršku. Podržavajući naprednjake danas, zalažem se za iste stvari, vrednosti i ciljeve za koje sam se zalagao ranije“, kaže za NIN Goran Vesić.

Pogledajte još