Okršaj u SPS: Svađa drugova zbog privilegija

Ćosić je sredinom septembra presavio tabak, odlučivši da, kako tvrdi, više ne ćuti i da drugog čoveka Rume tuži. Podneo je protiv njega krivičnu prijavu za “falsifikovanje službene isprave”, iznoseći dokaze da je njegov izveštaj o radu za 2012. godinu krivotvoren i kao takav bez potpisa predat na sednicu Skupštine opštine sa namerom da se on kao direktor kompromituje.

Kardaš: Neću da komentarišem
U telefonskom razgovoru za “Blic” Dragan Kardaš je odbio da komentariše Ćosićeve navode. - Inače odbijam da medijima dajem izjave povodom ovakvih napada na mene. Reći ću samo da svako treba da odgovara za svoj rad počev od mene. Lokalna samouprava će rešiti taj slučaj - kratko je izjavio Kardaš.

"Sukobi između mene i Kardaša traju već duže vreme, ali su kulminirali na izložbi sitnih životinja koja je trebala da se održi u holu Sportskog centra.

Predsednik njihovog udruženja Milutin Božić tvrdio je da im je zamenik predsednika Opštine Ruma Dragan Kardaš obećao da će im besplatno ustupiti oba hola, čemu su se žestoko usprotivili svi zakupci lokala u Sportskom centru" priča Milan Ćosić, koji je zbog ovog sukoba izbačen iz partije, a na narednoj sednici Skupštine Ruma biće smenjen i sa funkcije.

Pokazujući nam svu dokumentaciju, Ćosić objašnjava da je Upravni odbor Sportskog centra jednoglasno doneo odluku da se Udruženju za odgoj i zaštitu sitnih životinja odbije molba za održavanje izložbe iz “higijenskih i poslovnih razloga”.

Nakon toga, je kako tvrdi, usledila Kardaševa odmazda i na predlog Izvršnog odbora rumskog SPS Opštinski odbor ga 22. oktobra isključuje iz stranke, dok se na dnevni red skupštine opštine zakazane za 7. novembar stavlja njegova smena sa direktorske funkcije.

"Bio sam vojnik partije i kao takav ispunjavajući partijsku disciplinu ćutao o nekim stvarima. Draganu Kardašu, koji direktorima preduzeća koja po stranačkoj kvoti u Rumi pripadaju SPS-u, direktive daje u svom kabinetu, suprotstavio sam se više puta. Pretposlednji put letos kada je od mene zahtevao da postavljanje parketa u hali uradi firma koja je dala nepovoljniju ponudu"
, tvrdi Ćosić.


Blic

Pogledajte još