Koštunica: Reč naroda zakon

BEOGRAD (FoNet) - Predsednik Vlade Srbije, Vojislav Koštunica, izjavio je da je od najveće važnosti da što veći broj građana izađe na referendum kako bi dobili Ustav kojim ćemo pravno utemeljiti državu.

Premijer je ocenio da ćemo najvišim pravnim aktom "zapečatiti da je Kosovo zauvek sastavni deo teritorije Srbije".

'Ove godine se 5. oktobar poklapa sa nastojanjem cele zemlje da složio i jedinstveno ostvarimo veliki državni i nacionalni cilj, da dobijemo novi ustav Srbije. A to znači da pravno utemeljimo državu i da najvišim pravnim aktom zapečatimo da je Kosovo zauvek sastavni deo teritorije Srbije', rekao je Koštunica.

'To je važno i zbog toga kako bi se svi jasno uverili da Srbija svojim unutrašnjim pravom potvrdjuje najviša načela medjunarodnog prava, pre svega načelo o nenaruddivosti suvereniteta i teritorijalnog integriteta postojećih država. Jednostavno rečeno, Srbija nikada neće pristati da joj se otima teritorija', poručio je predsednik Vlade Srbije.

Koštunica je pozvao 'sve one koji drugačije misle da dobro čuju šta će reći narod na referendumu i oni mogu biti sigurni da će taj glas naroda biti zakon za ovu, kao i za sve druge Vlade Srbije', prenosi RTS.

Pogledajte još