Saobraćajci tražili vozaču da im plati ručak u kineskom restoranu da mu ne bi pisali kaznu

Saobraćajni policajac je tražio da im vozač kupi dve velike porcije piletine s kikirikijem, dve velike koka-kole i pirinač s jajima. Vozač je to učinio, a ručak je koštao 1.820 dinara. Kao dokaz, sačuvao je fiskalni račun.

Zbog prelaska preko pune linije na raskrsnici u blizini otvorenih bazena Spensa, saobraćajni policajci su pratili tog Novosađanina, da bi ga zaustavili u Ulici narodnog fronta.

"Rekli su mi da pređem u njihov službeni auto. Seo sam na zadnje sedište, a jedan od njih počeo je da me propituje",
kaže sagovornik.

On navodi da mu je kapetan rekao da je za prelazak preko pune linije novčana kazna 30.000 dinara, oduzimanje saobraćajne dozvole na tri meseca i sedam do osam kaznenih poena.

"Onda je počeo da me ispituje gde radim, kako je na poslu i tome slično. Na kraju je rekao da će mi uštedeti 30.000 dinara ako lepo odem u restoran, naručim dve velike porcije piletine s kikirijem, dve velike koka-kole i prinač s jajima. „Samo reci da će doći policajci po to, znaju oni nas“, prepričava vozač.

Dodaje da je pristao na takvu ponudu policajca jer nije imao 30.000 dinara za kaznu, niti je mogao da ostane bez automobila tri meseca.

"Otišao sam u restoran i sve to poručio. Rekao sam im i da će po to doći policajci koji tvrde da ih zaposleni poznaju. Jedan od konobara je rekao: „Da, to je sigurno Srđan“. Bilo mi je jasno da je dotičnom policajcu to redovna praksa jer ga svi u kafani već znaju", kaže sagovornik.

Izvor: Blic

Pogledajte još