Božović: Trinaest tona neuništene droge ugrožava zdravlje policajaca i građana

Na rešavanju tog problema, rekao je Božović, ne smeju stajati birokratske prepreke, a državni organi moraju pronaći način da ubrzaju propisane procedure.

Kako saopštio MUP Srbije, Božović je to rekao juče, na petom sastanku Upravnog odbora tvining projekta "Implementacija Strategije za borbu protiv droga - komponente smanjenja ponude i potražnje".

Na sastanku je bilo reči o nerešenim pitanjima, koja se tiču osnivanja Kancelarije za borbu protiv droga, uspostavljanja Nacionalnog centra za praćenje borbe protiv droga i spaljivanja zaplenjene droge.

Božović je istakao da je neophodno da se na vrlo jasan način razjasne nadležnosti između ministarstava koja se bave navedenim pitanjima i da se u kratkom roku otklone sve prepreke koje usporavaju taj proces.

On je najavio i da će do kraja ove sedmice biti održan međuresorski sastanak, na kojem će se sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, Ministarstva pravde i državne uprave i Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, razgovarati ne temu ispunjavanja projektnih obaveza.

Izvor: Blic

Pogledajte još