Danas rezultati i sa severa Kosova

Kutije sa glasovima srpskih građana na severu Kosova su otvorene u juče poslepodne u CBR i počelo je njihovo brojanje.

Interesovanje Srba sa severa da bi saznali ko su pobednici izbora, odnosno ko će ići u drugi krug izbora ispred CBR juče je bilo izuzetno veliko.

Deset posmatrača srpskih političkih subjekata sa severa Kosova došli su u CBR da bi prisustvovali brojanju i "posmatrali svaki glas" sa severa Kosova.

Kutije sa glasovima iz opština Zubin Potok i Leposavić bile su prve koje su radnici CBR stavili na sto da bi počeli prebrojavanje, navodi list "Tribuna".

Koordintor CBR Burim Ahmetaj rekao je tom listu da je brojanje glasova za četri opstine na severu počelo, prema odluci CIK-a.

"Brojanje za dve opstine Zubin Potok i Leposavić počelo je u sredu. U četvrtak će se brojati i glasovi u kutijama iz severne Mitrovice i iz Zvečana i rezultati se šalju u CIK"
, kazao je Ahmetaj.

On je objasnio da su kutije sa severa u CBR stigle u utorak poslepodne i "ubačene su u karantin".

U CBR je, pored glasova za opštine na severu, veliki broj uslovnih glasova i glasova stiglo poštom iz diaspore, ali najviše iz centralne Srbije i čekaju na brojanje.

"Uslovni glasovi i glasovi poštom nisu još brojani. Te glasove aktuelno ubacujemo u bazu podataka, a i skeniramo finalne liste glasača, a potom gledamo da li je neki birač glasao uslovno i uredno i ti glasovi biće potom brojani. Znači, ovi glasovi će biti brojani na kraju procesa"
, rekao je Ahmetaj.

Izvor: B92

Pogledajte još