Zorana Mihajlović: Nisam u sukobu s Bajatovićem

Mihajlović je na konferenciji za novinare kazala da je Bajatović samo jedan od direktora javnih preduzeća koja su u vlasništvu države Srbije, i da ne treba govoriti o skuobima, već samo o tome kako unaprediti Srbijagas.

"Prioritet razvoja i rada Ministarstva energetike u gasnoj politici jeste restrukturiranje Srbijagasa"
, rekla je ona.

Ministarka je dodala da će, kada bude završeno restrukturiranje, "vrlo rado razmemniti sve želje, čestitke i šta god to bilo s Bajatovićem".

Mihajlovićeva je istakla da su unapredjenje i reformisanje Srbijagasa neophodni jer je previše novca prošlo kroz to preduzeće, a nema pravog rezultata.

Po njenim rečima, Srbija nema stabilno snabdevanje gasom, zbog čega je bitno graditi gasovode.

"Nadam se da će izgradnja gasovoda Južni tok početi do kraja ove godine. Srbiji će to dati stabilnost tako što će dobijati gas iz još jednog pravca"
, kazala je ministarka.

Dodala je da je bitna i izgradnja gasovoda Bugarska-Srbija, ali realizacija tog projekta kasni jer nije počelo restrukturiranje Srbijagasa. Podsetila je da je premijer Ivica Dačić još prošle godine potpisao memorandum o izgradnji tog gasovoda od Niša do Dimitrovgrada.

"Verujem da ćemo rešiti te probleme jer je jedan od najvažnijih zadataka da se reformišu javna preduzeća - ne samo Srbijagas, već i Elektroprivreda Srbije"
, rekla je ona.

Što pre počnu te reforme, to će Srbija pre dobiti energetsku stabilnost i preduzeća koja mogu da odgovore svim svojim obavezama, ukazala je Zorana Mihajlović.


Beta

Pogledajte još