Nisam lud da ostanem u Zvezdi!

Doskorašnji trener Crvene zvezde Svetislav Pešić kaže da nije spreman da se upusti u još jednu neizvesnu sezonu na klupi "crveno-belih", jer ne postoje nikakve garancije da će klub normalno funkcionisati. Pešić je istakao da je prošle godine na entuzijazam i nagovor Slobodana Vučičevića došao u klub kako bi pokušao da napravi stabilnu organizaciju, ali da više "nije toliko lud" da se upusti u takav poduhvat. 

U intervjuu za "Pres" trofejni trener je otkrio da su igrači Zvezde preko njega tražili sastanak sa bivšim predsednikom, kao i to šta misli o ulasku Nebojše Čovića u klub. 

Predsednik Vučićević je napustio klub baš u toku razgovora sa vama o narednoj sezoni, šta će se dalje dešavati sa Zvezdom?
- Ne mogu to da predvidim, iako sam obično dobar u predviđanjima. Uostalom, zato me ostavka Vučićevića nije ni iznenadila, ali smatram da je data u nezgodnom trenutku, jer klubu opet preti destabilizacija. Sada je već jul, a to je vreme kada se pregovara sa igračima, pojačanjima i o planu za narednu sezonu, ali to je stalo. Sada ne znam stvarno šta će se desiti. Mene niko od odgovornih ljudi iz kluba ne zove, niti me je zvao do sada. To mi uopšte ne smeta, ali to može da znači samo dve stvari - ili da se nešto krupno dešava ili da se ne dešava ništa. 

Ukoliko se pojavi neko ko bi preuzeo Zvezdu, da li ćete razgovarati sa njim o nastavku saradnje?
- Ne razmišljam o tome, jer sam uvek zavisio od sopstvenih odluka, a ne od odluka drugih ljudi. Imao sam želju da nastavim projekat u koji sam ušao prošle godine na nagovor Slobodana Vučićevića. Svi su mi govorili da sam lud što se u to upuštam, ali ja sam želeo da vidim kako to i zašto Zvezda ne može da ostvari kontinuitet rezultata. Imao sam energije, ali Zvezda sada više nije validna ni u jednom smislu. Niko više nije lud da se bavi time, a bogami ni Pešić više nije lud da ponovi takav poduhvat kada ne postoje nikakve garancije. 

www.pressonline.rs

Pogledajte još