Jovanović: LDP mesto u privremenom veću u Beogradu|

"Beograd će biti kaznjen ako vladajuće koalicija na nivou republike uskrati LDP mesto u privremenom veću i Beogradjani će izgubiti još jedan mandat ako ne dodjemo do dovoljne podrške koja bi našoj stranci dala za pravo da nakon izbora povede Beograd drugačijim putem od onog kojim se kretao godinama unazad", rekao je Jovanović novinarima u parlamentu.

On je rekao da je LDP godinama opisivana kao ekstremna stranka koja ne može ni sa kim i upitao šta je to što u ovom trenutku, ako se stavi tačka na prošlost, razlikuje lokalnu politiku SNS i LDP.

Jovanović je naveo da je za LDP ključno pitanje posla koji će se obavljati do održavanja gradskih izbora.

"Ako je to lov na veštice, u tome ne vidimo mesto za sebe, ako je pronalaženje dežurnih krivaca za ono što se u Beogradu do sad radilo, to mogu (Ivica) Dačć i (Aleksandar) Vučić bez mene, ali ako ćemo da uradimo nešto korisno za zemlju, onda smo spremni da udjemo u taj posao", rekao je Jovanović i naglasio da do sad nisu vodjeni konkreni razgovori.

On je rekao da se ne protivi da bivši funkcioner DS Goran Vesić vodi privremeno veće, jer bi to, kako je rekao, medjusobnu komunikaciju učinilo efikasnijom i postojala bi "kvalitetna veza izmedju LDP i socijalista i naprednjaka".

Upitan da li LDP ima svog kandidata, Jovanović je rekao da LDP ima kvalitetan kadar, da će se o tome izjasniti nakon što vide koji je sastav veća, ali da to svakako mora biti osoba koja ima iskustvo u radu lokalne samouprave, a ne neko ko će se učiti u privremenom veću.

On je naveo da je u Beogradu potrebno očuvati radna mesta, promeniti investicionu klimu, uneti novi duh u kulutru kao i sigurnost na ulice, a da sve te poslove, o kojima LDP godinama govori, drugi do sad nisu mogli da urade.

"Zbog toga smatramo da nam je mesto u privremenom veću i da bi bilo loše još jednom kažnjavati Beogradjane", rekao je Jovanović i dodao da je za njih "apsolutno neprihvaljivo" zaobilaženje LDP iz razgovora o fomiranju privremenog veća, s obzirom da je cela Srbija, kako je rekao, na političkom kursu koji je definisala ta stranka.

Jovanović je naglasio da njegova stranka nikome nije alibi, da ništa ne duguje DS i ocenio da je LDP platila preveliku cenu na majskim izborima u Beogradu, jer je bila talac "u neprirodnom odnosu trougla LDP-DS-SPS".

On je rekao da je Beograd "u živom blatu" godinu dana, jer se kroz obračun sa DS zanemarena činjenica da Beogradjani postaju taoci nenormalnog političkog života, ocenjujući da su sve gradske službe na kolenima i da je ugroženo funkcionisanje sistema koji treba da se stara o potrebama dva miliona ljudi.

Nova uloga LDP u političkom životu

Srbije Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da izbor funkcionera te stranke Ivana Andrića za predsednika Odbora za praćenje procesa pridruživanja Srbije EU, govori o značaju i novoj ulozi LDP u političkom životu Srbije. "Jasno je da bez podrške vladajuće koalicije ne bi bilo moguće doći do ključne pozicije u Odboru za praćenje procesa pridruživanja Srbije EU, ali je spremnost vodeće koalicije da zajedno sa drugim opozicionim strankama podrži LDP dokaz koji govori o značaju naše stranke u ovom trenutku", rekao je Jovanović novinarima u Skupštini Srbije.

Poslanik LDP Ivan Andrić izabran je juče za predsednika Odbora za stabilizaciju i pridruživanje čiji je zadatak praćenje Sporazuma Srbije i Evropske unije o stabilizaciji i pridruživanju.

Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.