Čokoladna fantazija: Torta „Falš Garaš“

Potrebno je: 250 grama mekog maslaca, 300 grama šećera u prahu (ako zbog zdravstvenih razloga ne smete beli šećer, možete koristiti fruktozu ili neki drugi zamenski zaslađivač, samo se stavlja manja količina jer su slađi), 6 jaja, 70 grama kakaa, 2 kesice vanil šećera (može i aroma vanile), 250 grama mlevenih oraha, 60 mililitara brendija (ako nemate, slobodno stavite rum ili aromu ruma).
Priprema: Maslac i šećer mutite dok ne dobijete lagan penasti krem. Odvojte žumanca i belanca. Dodajte jedno po jedno žumance, a zatim kakao i vanil šećer. Trećinu krema odvojite i stavite u frižider da se stegne.
U preostali deo krema naizmenično dodajte orahe i sneg od belanaca, pažljivo mešajući špatulom (varjačom ako nemate špatulu). Najbolje je da dodajete kašiku oraha, pa kašiku belanaca i tako dok sve ne potrošite.
Testo sipajte u kalup za tortu, prekriven papirom za pečenje. Testo se peče malo duže, na slaboj temperaturi, oko 150 stepeni, jer u njemu nema brašna, niti kvasca ili praška za pecivo.
Nakon što je kora gotova, ostavite da se potpuno ohladi, pa je isprskajte brendijem. Površinu premažite kremom iz frižidera. Možete je ukrasiti mlevenim orasima ili kako se vama svidi. Prijatno!

Izvor: 24hkitchen/J.R.N.

Pogledajte još