Policajka na tajnom zadatku dobila otkaz jer se zaljubila u dilera kog je istraživala

Ova službenica policijske uprave u gradu Tempe, udata takođe za policajca, u junu je započela istragu o prodaji droge na aveniji Mil u ovom mestu. Dever-Jakuševa je kao ispomoć angažovana več u početnoj fazi istrage, zbog svoje “kompetentnosti i iskustva na detektivskim poslovima vezani za drogu”, kaže se u policijskom izveštaju o ovom slučaju.

Detektivi su bili snabdeveni drogom MDMA, poznatijom kao “moli”, od navodnog dilera čije ime je u okviru tajne operacije ubačeno u policijske izveštaje, a Dever-Jakuševa je “ljubavnu vezu seksualne prirode” sa osumnjičenim započela 1. avgusta 2013.

Kako izveštaj dalje tvrdi, ona mu “prvobitno nije otkrila svoj identitet i svoju vezu sa policijom”, ali u je oktobru ljubavnika obavestila da je policijska istraga u toku, kao i da su ljudi, koji su prilikom poslednje transakcije sa drogom bili u njenom društvu, takođe policajci.

Prema policijskom izveštaju, o vezi Dever-Jakuševe s dilerom, policiju je obavestio izvor čije se ime drži u tajnosti, a osumnjični diler protiv koga se istraga vodi je policiji u međuvremenu pokazao i poruke “eksplicitno seksualne prirode” koje je sa Dever-Jakuševom razmenjivao. Policiji je rekao i da je nikad nije video kako konzumira alkohol ili drogu, i da veruje da istragu nije ugrozila iz zle namere, već da je samo bila “nemarna” i “neoprezna” sa informacijama.

Dever Jakuševa je 15. oktobra obaveštana da je protiv nje pokrenut istražni postupak, dok je petomesečna istraga protiv dilera droge, u kojoj je dotad učestvovala, morala da bude obustavljena. Poziv televizije ABC da celu priču prokomentariše optužena detektivka je odbila.

Izvor: Blic

Pogledajte još