Kako smršati uz pola limuna dnevno

Ali za gubitak kilograma neophodno je i dobro varenje kako bi se kalorije iz hrane procesuirale i kako bi vredne supstance iz hrane dospele u vaše telo. Ako vaš sistem za varenje ne funkcioniše, većina pokušaja da smršate biće znatno sporija.

Sok iz limuna ima visok nivo limunske kiseline koja stimuliše probavni sistem i pomaže smanenju uticaja koji slatka hrana ima na vaš organizam.

Korak 1
Presecite limun na pola i iscedite polovinu u čašu od 2,5 dl. Dodajte vodu sobne temperature. Sobna temperatura je bitna jer to znači da vaše telo ne treba dodatni napor za zagrevanje soka i može započeti odmah sa procesom varenja limunade. Što je hladnija voda to će trebati više vremena da započne varenje.

Korak 2
Dobro promešajte limunadu u čaši i popijte celu čašu odjedanput. Važno je da vam limunada bude prva stvar koju ćete ujutro popiti jer na taj način ima najbolje delovanje.

Korak 3
Drugu polovinu limuna umotajte u plastičnu foliju i spremite u frižider za sledeće jutro.

Korak 4
Popijte svako jutro čašu nezaslađene limunade prema receptu pre doručka. Na taj način vaš metabolizam će započeti i pre nego što unesete kalorije u organizam, te će podstaći vaš sistem za varenje.

Dobro je znati: Limunada sama po sebi neće dovesti do velikih rezultata. Ona ubrzava gubitak kilograma, ali samo ako manje jedete i više se krećete.

Izvor: Zenskikutak.rs

Pogledajte još