Đorđe Slinavi preti ubistvom zbog liste na Fejsbuku

Udruženje građana „Sveti Sava“ objavilo je prošle nedelje na svom Fejsbuk profilu crnu knjigu, tj. spisak svih dilera s njihovim slikama, mestom stanovanja i načinom na koji i kome prodaju drogu u Lazarevcu.

Udruženje je objavilo i njihovo radno mesto, poslove kojima prikrivaju dilovanje droge, pa čak i registracije automobila koje dileri voze. To je druga akcija ovog udruženja, koje je pre dva meseca po Lazarevcu izlepilo plakate sa podacima ko i na koji način diluje narkotike.

Ovo je izazvalo bes među dilerima, koji su počeli da prete članovima udruženja.

- Dali smo proverene informacije ko prodaje drogu i kako u Lazarevcu, i niko nevin nije na spisku. Isti izvor nas je upozorio da je jedan od vođe dilera Đorđe Jakovljević platio čoveka da nam naudi. To smo isto objavili na Fejsbuk stranici. Mi imamo samo jedan cilj, da policija pohapsi dilere droge, da im ukažemo da ne rade svoj posao i da se zaustavi trovanje omladine i uništavanje porodica - ističu u udruženju.

U udruženju otkrivaju i da nemaju poverenja u policiju u Lazarevcu.

- Ne smemo da prijavljujemo pretnje jer se plašimo da dileri imaju vezu u policiji koja će im otkriti naš identitet i onda su nam porodice ugrožene. Vlada atmosfera straha među nama. Iako smo se uplašili, ne želimo da odustanemo. Nećemo stati dok svi dileri, koji se hvale da preko droge zarađuju milione, ne budu iza rešetaka - kažu u udruženju.

U grupi za suzbijanje narkotika u policijskoj stanici Lazarevac kažu da im Udruženje „Sveti Sava“ pomaže ali i odmaže u hapšenju dilera.

- Informacije koje nam daju su dragocene i pomažu nam u otkrivanju dilerskog lanca jer nam ukazuju na neke detalje koje u dosadašnjim istragama nismo otkrili. Istovremeno, oni otežavaju istragu jer, čim se javno objave imena dilera, oni ili smanje kriminalne poslove ili ih prekinu. Dileri su takođe podigli nivo opreza.

Izvor: Blic

Pogledajte još