EVROLIGA: Velika pobeda Zvezde u Vitoriji

Zvezda sada ima učinak od jedne pobede i tri poraza i sada je peta na tabeli, ispred Lijetuvos ritasa, koji je kod kuće izgubio od Makabija. Laboral Kuča je četvrta, sa učinkom od dve pobede i dva poraza.

Zvezda je sada popravila šanse da se plasira u Top 16, u koji vodi i četvrto mesto. Crveno-beli u sledećem kolu dočekuju Lijetuvos.

Najefikasniji u pobedničkom timu večeras bio je Demarkus Nelson sa 22 poena, dok je Blejk Šilb postigao 18. Laboral Kuču predvodio je Milko Bjelica sa 14 poena.

Zvezda je posle dva neizvesna poraza na domaćem terenu od Lokomotive i Panatinaikosa tražila šansu da pobedi na gostovanju i to je konačno uspela u Vitoriji, ostavši pribrana kada nije igrala dobro.

Crveno beli su odlično počeli meč, već u prvoj četvrtini su stekli dvocifrenu razliku, 21:10.

Domaći tim je, međutim, posle toga zaigrao bolje, Zvezda je počela da greši, trener Dejan Radonjić dobio je tehničku grešku, tako da je Laboral deonicu završio serijom 13:0 i otišla na poluvreme sa minimalnom prednošću, 32:31.

Zvezda je posle velike borbe u trećoj deonici uspela da povredi prednot i da u poslednjih 10 minuta uđe sa vođstvom 54:51.

Laboral je preokrenuo početkom poslednje četvrtine preko Tibora Plajsa i Rimantasa Kaukenasa na 55:54, ali Zvezda se nije predavala. Nelson je pogodio torjku, a Šilb dodao još jedan koš tako da su se crveno-beli vratili u vođstvo, a onda mirno i sigurno priveli meč kraju.

Pogledajte još