Biro za koordinaciju službi bezbednosti danas o huliganima

Na sednici će biti reči i o incidentima tokom izbora na severu Kosova.

Zamenik načelnika za praćenje i sprečavanje nasilja na sportskim priredbama Uprave policije Srbije Vladimir Stojanov najavio je da će MUP danas na sednici Biroa ponuditi rešenje za slučaj sa huliganima.

"Mi smo uradili sveobuhvatnu analizu nasilja na sportskim priredbama za protekli period i dajemo konkretne sugestije kako može da se prevaziđe trenutna situacija"
, dodao je on.

Najavljući sednicu, Vučić je danas poručio da će se država Srbija obračunavati sa kriminalcima, a ne sa navijačima, i to u narednih nekoliko dana.

"Država ne može da trpi da ljudi budu ugroženi zato što nose ovaj ili onaj dres", rekao je Vučić, naglasivši da država nikome ne preti, ali da će svoje mere doneti i sprovesti.

Vučić je izjavio i da srpske službe imaju sve podatke o tome ko stoji iza onoga sto se dogodilo u Kosovskoj Mitrovici za vreme izbora, i da su ih dostavile svima kojima je potrebno.

"Nemam šta da krijem. Svi u svetu znaju ko je i šta radio u Kosovskoj Mitrovici", rekao je Vučić.

On je poručio da su "naše službe dobro radile i da imaju sve informacije koje su im potrebne i da takve informacije imaju svi oni koji i treba da ih imaju".

Izvor: B92

Pogledajte još