Vučić: Uslediće nemilosrdna borba protiv kriminala

Uslediće nemilosrdna borba protiv kriminala, jer nije moguće igrati se sa državom, rekao za RTS Aleksandar Vučić.

Sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, na kojoj je bilo reči o problemu huligana i nasilja na srpskim utakmicama i incidentima tokom izbora na severu Kosova, završena je oko 15.30 potvrđeno je RTS-u.

Najavljući sednicu, Vučić je poručio da će se država Srbija obračunavati sa kriminalcima, a ne sa navijačima, i to u narednih nekoliko dana.

"Država ne može da trpi da ljudi budu ugroženi zato što nose ovaj ili onaj dres", rekao je Vučić, naglasivši da država nikome ne preti, ali da će svoje mere doneti i sprovesti.

Vučić je izjavio i da srpske službe imaju sve podatke o tome ko stoji iza onoga što se dogodilo u Kosovskoj Mitrovici za vreme izbora, i da su ih dostavile svima kojima je potrebno.

"Nemam šta da krijem. Svi u svetu znaju ko je i šta radio u Kosovskoj Mitrovici", rekao je Vučić.

Poručio je da su "naše službe dobro radile i da imaju sve informacije koje su im potrebne i da takve informacije imaju svi oni koji i treba da ih imaju".

Povodom problema sa huliganima, premijer Ivica Dačić rekao je da Srbija "nije Divlji zapad" i da red mora da se uvede. Neophodna je široka saglasnost u društvu da bi se problem huliganizma rešio, rekao je Dačić i istakao da je potrebna i analiza zakona.

Na pitanje zašto problem s huliganima ne reši sada, Dačić je odgovorio da nije ni rekao da problem ne može da se reši i da se sadašnja Vlada Srbije neće ponašati kao prethodna, koja je zazirala od problema huligana.

Izvor: RTS

Pogledajte još