Komemoracija Majklu Džeksonu koštala 1,4 miliona dolara

LOS ANĐELES, 9. jula 2009. (Beta-AP) - Grad Los Anđeles potrošio je 1,4 miliona dolara na obezbeđenje, kontrolu saobraćaja i druge usluge koje su bile potrebne za komemoraciju Majklu Džeksonu, saopštili su zvaničnici.

U tu sumu uračunato je 1,1 milion dolara za prekovremeni rad 4.173 službenika koji su dežurali u Stejpls centru, na groblju Forest lon (Lawn) i drugim lokacijama koje su privlačile obožavaoce i medije, navodi se u saopštenju policije. Uz to, 300.000 dolara je potrošeno na čišćenje i pokrivanje drugih troškova u vezi sa organizovanjem komemoracije održane 7. jula a kojoj je prisustvovalo 17.000 poklonika kralja pop muzike, a čiji su prenos uživo gledale desetine miliona ljudi širom sveta.

Portparol gradonačelnika Mat Sabo ocenio je da posao dobro urađen i da su troškovi "znatno manji" od četiri miliona dolara koliko je u početku iznosila procena. Vlasti Los Anđelesa sada razmatraju kako bi legalno mogle da primoraju "treće strane" da pokriju deo troškova. Kreiran je i sajt na netu koji poziva Džeksonove obožavaoce da daju priloge koji bi im se oduzeli od oporezivanja.

Pogledajte još