Ćurčić saopštio spisak igrača za utakmice sa Belgijom i Italijom

Ćurčić je za predstojeće utakmice pozvao najjači sastav, u kom će se naći Matija Nastasić, Lazar Marković i Aleksandar Mitorović, kao i debitant iz Radničkog iz Kragujevca Ivan Petrović.

Na spisku su golmani: Nikola Perić (Voždovac), Marko Dmitrović (Ujpešt Doža), Đorđe Lazović (Javor).

Odbrambeni igrači: Marko Petković (Crvena zvezda), Petar Golubović (OFK Beograd), Filip Stojković (Čukarički), Matija Nastasić (Mančester siti), Uroš Vitas (Rad), Lazar Ćirković (Rad), Uroš Spajić (Tuluz), Nemanja Petrović (Partizan).

Igrači sredine terena: Srđan Mijailović (Kajserispor), Goran Čaušić (Eskišehirspor), Ivan Petrović (Radnički 1923), Nemanja Radoja (Vojvodina), Darko Brašanac (Partizan), Miloš Jojić (Partizan), Filip Kostić (Groningen), Luka Milunović (Crvena zvezda)

Napadači: Uroš Đurđević (Rad), Lazar Marković (Benfika), Aleksandar Mitrović (Anderleht), Aleksandar Pešić (Jagodina), Nikola Stojiljković (Čukarički).

"Orlići" će 15. novembra u Gornjem Milanovcu od 17.00 dočekati Belgiju, a četiri dana kasnije u istom terminu sastaće se sa Italijom u utakmicama kvalifikacija Grupe devet.

Selektor Srbije rekao je da su predstojeće utakmice za njegovu ekipu kao baraž mečevi, kao i da će oba duela biti odlučujući i izuzetno teški.

"Imamo veliku priliku da se pred domaćom publikom iskupimo za nešto lošiji start i poraz na Kipru, ali nas očekuje jako težak posao. Obe selekcije su vrhunske, igraju u odličnoj formi, naročito Italija u poslednje vreme podiže formu, to je pokazala u oktobru", rekao je Ćurčić.

On je dodao da će veliku motivaciju ekipi za duele sa Belgijom i Italijom pružiti velika podrška navijača u Gornjem Milanovcu.

"Sigurno je da očekujem pun stadion. Biće to ogromna motivacija za naše momke", istakao je Ćurčić.

Srbija se u Grupi devet posle tri odigrana meča nalazi na drugom mestu sa šest bodova, koliko ima i Italija, kao i Kipar, ali iz čak pet duela, dok je na prvom Belgija koja ima 12 iz, takođe, pet utakmica.

Beta

Pogledajte još