Rašović: Moramo da ostanemo prvi

"Turbulentna nedelja je iza nas, kao i uvek kada izgubite od najvećeg rivala. Naš cilj, što vidim kod igrača po velikoj želji, je da ostanemo na prvom mestu na tabeli. Utakmice posle derbija su uvek najteže i znamo da moramo dobro da se 'napnemo' ako želimo da ispunimo naš cilj", rekao je Rašović na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Fudbaleri Partizana sutra od 17 sati na svom stadionu igraju protiv Donjeg Srema, utakmicu 12. kola Super lige Srbije. Obe ekipe u utakmicu ulaze posle poraza u prošlom kolu. Partizan je izgubio od Crvene zvezde sa 0:1, dok je istim rezultatom Donji Srem izgubio od Radničkog iz Niša.

"Prethodne nedelje smo mnogo razgovarali i analizirali stvari i srećan sam što su igrači pokazali odlučnost da napravimo dobre rezultate", dodao je Rašović.

On je rekao da Donji Srem u "najslađu utakmicu u jesenjem delu prvenstva" ulazi rasterećen, jer nema šta da izgubi i da će biti posebno motivisan da se dokaže.

Rašović je rekao da će utakmicu propustiti Milan Obradović zbog kartona, a da je neizvestan nastup Nikole Ninkovića, jer zbog bolesti nije trenirao tri dana, kao i Nikole Gulana, koji se požalio na povredu zadnje lože.

Trener šampiona Srbije rekao je da nije sada vreme za analizu, već da to treba uraditi na kraju jesenjeg dela prvenstva.

"Imamo mladu ekipu, a nosioci igre u napadu su bili igrači godišta 1996, 1994 i 1992. Potrebno je vreme da to dođe na svoje mesto, sigran sam da je to zalog za budućnost. Nije sada vreme za analizu, već to treba uraditi kada se završi jesenji deo sezone", rekao je on.

Partizan će utakmicu protiv Donjeg Srema odigrati pred praznim tribinama, pošto je stadion u Humskoj suspendovan, zbog nereda navijača Partizana na 145. "večitom" derbiju, koji su na više mesta zapalili južnu tribinu Zvezdinog stadiona.

"Svakako da nije dobro što su se desili incidenti, pogotovo ne za nas, jer se fudbal igra za navijače. Ne raduje me što ćemo igrati pred praznim stadionom, jer tada vam je na terenu sve mnogo teže i vreme sporije prolazi. Svi zajedno moramo da radimo na edukaciji i da omogućimo da roditelji sa decom dolaze na utakmice", rekao je Rašović.

Pogledajte još