Stojanović: Pobeda u derbiju ne znači ako ne pobedimo Rad

"Potpuno je jasno da rezutlat protiv Partizana neće vredeti ništa ako ne pobedimo Rad. Znamo da je svaka utakmica protiv bilo kog rivala posle derbija veoma škakljiva. Nadam se da ćemo biti koncentrisani, da ćemo pružiti maksimum i doći do dobrog rezultata", rekao je Stojanović na konferenciji za novinare na stadionu Zvezde.

Fudbaleri Zvezde u nedelju od 13 sati na stadionu Obilića na Vračaru igraju protiv Rada utakmicu 12. kola Super lige Srbije. Obe ekipe u utakmicu ulaze posle pobeda u prošlom kolu. Zvezda je pobedila Partizan sa 1:0, a Rad istim rezultatom Napredak u Kruševcu.

Zvezda je tako na jedan bod smanjila zaostatak za vodećim Partizanom, i ima 20, a Rad se nalazi na pretposlednjem, 15. mestu, sa 10 bodova.

Stojanović je rekao da plasman na tabeli ne pokazuje pravi kvalitet ekipe sa Banjice.

"Oni su izuzetna ekipa koja igra lep, napadački fudbal. Imaju nekolicinu igrača koji mogu da preuzmu odgovornost i reše utakmicu jednim potezom. Utakmica u nedelju je možda najbitnija u jesenjem delu sezone, pogotovo jer dolazi pred pauzu zbog obaveza reprezentacija. Pauza će nam dobro doći ukoliko nastavimo seriju pobeda", rekao je trener Zvezde.

On je dodao da će njegova ekipa iskoristiti dvonedeljnu pauzu da uvežba neke taktičke stvari i da će do kraja jesenjeg dela prvenstva pokušati da zabeleži sve pobede.

Upitan zbog čega je Zvezda u neke utakmicama protiv slabije rangiranih ekipa odigrala loše i gubila bodove, Stojanović je rekao da njegova ekipa "ne sme više da gubi bodove, a kamoli utakmice".

Kapiten Zvezde Nenad Milijaš uručio je dresove sa brojem 100 golmanu Bobanu Bajkoviću i Marku Vešoviću jer su do sada odigrali 100, odnosno 109 utakmica za crveno-bele.

Pogledajte još