Vlada: Što pre početi uništavanje opojnih droga

Ovo pitanje će, kako se ističe u saopštenju MUP, biti posebno razmatrano i tretirano od strane Evropske komisije.

Sastanak je, dodaje se, inicirao državni sekretar Vladimir Božović, a prisustvovali su mu državni sekretar Ministarstva zdravlja Periša Simonović, državni sekretar Ministarstva pravde Neđo Jovanović, kao i predstavnici Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, i drugi relavantni predstavnici navedenih ministarstava i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tema sastanka, poručuje se, bila je prevazilaženje problema koji se odnose na uništavanje opojnih droga i drugih psihoaktivnih kontrolisanih supstanci.

Na održanom sastanku je dogovoreno da se formira jedinstvena radna grupa koja će izraditi tekst Nacionalne strategije za borbu protiv droga za period od 2014. do 2020. godine, a koji će usvojiti Skupština Srbije, i na osnovu koje će vlada doneti Akcioni plan za period od 2014. do 2016. godine.

To će, ukazuje se, inicirati izmene postojećih zakonskih i podzakonskih akata u ovoj oblasti.

U saopštenju se dodaje da je u cilju unapređenja zajedničkih aktivnosti dogovoreno je da se intenziviraju međuresorni sastanci i u tom smislu je za 13. novembar zakazan obilazak svih lokacija referentne laboratorije, a za 15. novembar sledeći sastanak u istom sastavu, na kojem bi se analizirale dosadašnje aktivnosti.

O zaključcima sa sastanka biće obavešteni predsednik Vlade Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Izvor: Blic

Pogledajte još