Živi na brzoj hrani jer se plaši povrća (VIDEO)

Za doručak tost, za ručak pica, za večeru čizburgeri: ovako izgleda jedan tipičan dan za Fej, devojku koja ima lahanofobiju, strah od povrća.

Ovaj poremećaj dijagnostikovan joj je pre 16 godina, nakon što ju je majka zbog gorušice i stalnih problema sa varenjem odvela kod lekara.

Tada joj je prvo ustanovljen poremećaj digestivnih organa, koji je mogao biti izlečen, ali iz kog se, nažalost, razvio strah zbog kog je osećala paniku čak i kad se samo nalazi u prostoriji u kojoj se priprema povrće.

Nakon prve posete dečjem psihologu, počela je da jede picu, burgere i sir, a majčinim pokušajima da sakrije povrće u njenim obrocima, došao je kraj.

"Pri pomisli da jedem voće ili povrće, bukvalno mi pripadne muka fizički. Kad ga mama peče ili kuva, bežim iz kuhinje, a nekad moram i sve prozore da otvorim, kako bi miris što pre ispario. Ako za ručak imamo bilo šta od povrća, ja jednostavno ne mogu da sedim sa svojom porodicom", priča ova devojka, kojoj je krompir jedina povrćka u ishrani, ali u vidu pomfrita.

Specifičan način ishrane uticao je i na njen ljubavni život, s obzirom na to da joj romantični sastanci u elegantnim restoranima nisu dostupni, pa joj jedino preostaje Mekdonalds.

Sada zbog ovakvog životnog režima do sada nije imala zdravstvenih problema, lekari su zabrinuti.

"Potpuni izostanak povrća i voća može dovesti do pojave raznih oboljenja, jer se u organizam ne unose vitamini koji su mu neophodni, a čiji izostanak povećava rizik od dobijanja raka", kaže dr Keri Rakston.

Izvor: Novimagazin

Pogledajte još