Nada Macura greškom pohvalila grafite protiv gej parade!

Portparol Hitne pomoći Nada Macura greškom je u Jutarnjem programu RTS-a pohvalila grafite protiv Parade ponosa “Stop bolesti”, verujući kako se odnose na podizanje svesti građana o sopstvenom zdravlju.

- Obradovala sam se kad sam videla da su na beogradskim ulicama osvanuli grafiti “Stop bolesti”. To pre svega znači da su se ljudi konačno osvestili i shvatili da treba da vode više računa o sopstvenom zdravlju – izjavila je 15. oktobra u Jutarnjem programu RTS-a najpoznatija lekarka u Srbiji.

Voditeljki je promaklo Macurino pogrešno tumačenje grafita, međutim, borcima za gej prava nije. Tako je Jovanka Todorović, aktivistkinja “Labrisa”, odmah nakon Macurine izjave kontaktirala s lekarkom kako bi joj objasnila šta je zapravo rekla.

- Moram da istaknem da u Macurinom glasu nijednog trenutka nije bilo ni trunke ironije i da žena nije imala loše namere kad je greškom pohvalila ultradesničarske grafite. Baš zbog toga napisala sam joj kratak dopis u kojem sam istakla kakvu je grešku napravila, ograđujući se od bilo kakvih optužbi. Objasnila sam joj da se radi zapravo o grafitima mržnje, koji pozivaju na linč – počinje priču za Telegraf Todorovićeva, dodajući da joj je Macura istog trenutka odgovorila.

- Divna Nada me je odmah sutradan pozvala da se izvini, napominjući da nije znala da se radi o ultradesničarskim grafitima i da nikad ne bi rekla ono što je rekla da je znala o čemu se zapravo radi. Dodala je da se izvinjava svima koje je nenamerno povredila i da nikoga nije htela da uvredi – objasnila nam je aktivistkinja “Labrisa”.

Izvor: Telegraf.rs

Pogledajte još