Marej: Čilić i Troicki neprofesionalni!

Srpskom teniseru prvobitno je izrečena suspenzija na 18 meseci i kasnije smanjena na 12 zbog odloženog odlaska na doping kontrolu u Monte Karlu, dok je Hrvatu devetomesečna smanjena na četiri meseca nakon što je uneo u organizam zabranjenu supstancu koristeći tablete glukoze kupljene u apoteci.

"Mi ne znamo šta je tačno rečeno između službenika doping kontrole i Viktora, ali je realnost da postoje pravila i da treba da ih se pridržavamo. Ako je zatraženo testiranje, onda to mora da se uradi. Mora da bude nulta tolerancija za te stvari, u protivnom ljudi mogu da pomisle da mogu da se izvuku s bilo čim"
, rekao je Marej za BBC Sport.

Šampion Vimbldona takođe je dodao da "nema opravdanja za slučajno uzimanje zabranjenih supstanci" i da nikada ne bi otišao u apoteku da kupi neki lek, jer je to, prema njegovom mišljenju, neprofesionalno.

"Pre 10 ili 15 godina, kada se nije smatralo da postoji droga u sportu, možda je neko mogao da ode u apoteku i sam kupi lek. Sada to ne sme da se radi i to jednostavno treba prihvatiti", konstatovao je Marej.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.