Sutra počinju Međurepubličke omladinske sportske igre

PRIJEPOLJE, 9. jula 2009. (Beta) - Međurepubličke omladinske sportske igre (MOSI), 46. po redu, počinju u Mojkovcu, na kojima će učestvovati oko 2.000 sportista iz 26 opština Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

MOSI su počele u Prijepolju 1954. godine, a posle prekida tokom ratnih sukoba u bivšoj Jugoslaviji, takmičenje je obnovljeno 2001. godine, takođe u Prijepolju.

Ovu najveću manifestaciju amaterskog sporta na Balkanu otvoriće, kako je najavljeno, ministar sporta u Vladi Crne Gore dr Dragan Drobnjak, koji je i predsednik Organizacionog odbora MOSI.

Ovogodišnje igre okupiće nešto manji broj takmičara nego predhodne. Izvesno je da u Mojkovac neće doputovati sportisti Užica, Tutina, Goražda, Kalinovika i Ustikoline, ali su i ostali učesnici, zbog finasijskih problema, prijavili manji broj takmičara.

U svečanom defileu učestvovaće sportisti Arilja, Bajne Bašte, Berana, Bijelog Polja, Višegrada, Žabljaka, Ivanjice, Kolašina, Kosjerića, Mojkovca, Nove Varoši, Novog Pazara, Novog Goražda, Plava, Pljevalja, Požege, Prijepolja, Priboja, Rogatice, Rožaja, Rudog, Sjenice, Sokoca, Foče, Čajetine i Čajniča.

Na 46. MOSI u Mojkovcu takmičenja će se održati u 13 disciplina: atletici, košarci, rukometu, odbojci, fudbalu, kajaku, planinarstvu, stonom tenisu, šahu, streljaštvu, biciklizmu, karateu i malom fudbalu.

Igre se završavaju u utorak 14. jula.
.

Pogledajte još