Novosti: Identifikovano 20 osoba koje su razbijale glasačke kutije u Kosovskoj Mitrovici

U ovim dnevnim novinama se navodi da su među njima pripadnici desničarskih organizacija, poput SNP "Naši" i "Zavetnici" i dodaje da bi svi bi trebalo da budu procesuirani u narednim danima.

Kako list nezvanično saznaje, o ovome je juče bilo reči na tročasovnoj sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, koji je pretresao i poslednji talas nasilja na stadionima.

Posle sastanka prvi potpredsednik Vlade Srbije i šef Biroa Aleksandar Vučić najavio je "Novostima" da će vrlo brzo da usledi i jedan od najžešćih udara na narko-mafiju.

Borba će biti nemilosrdna, jer nikome nećemo dozvoliti da se igra sa državom.

Prema njegovim rečima, žestoki udarac trebalo bi da pretrpe dileri droge, a pogotovo oni kojima kao paravan za mutne poslove služe navijačke grupe.

"Odlučeno je i da se formiraju dve nove službe. Jedna za borbu protiv ekstremizma i terorizma, a druga za borbu protiv narko-dilera", rekao je je Vučić, navodeći paradoksalan primer da u beogradskoj policiji 400 ljudi radi na obezbeđivanju raznih ličnosti, a da skoro deset puta manje radi na suzbijanju trgovine narkoticima.

Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", država bi u vrlo kratkom roku trebalo da reši mučno pitanje divljanja huligana na sportskim borilištima.

Jedna od ideja je da se izgrednicima izriču kazne odmah posle incidenata na tribinama i izvan njih, kao i da im se u određenom roku zabrani ulazak na stadione.

Namera je i da se policiji u tim kriznim situacijama znatno povećaju ovlašćenja.

Izvor: B92

Pogledajte još