Iranska televizija prikazala simulaciju napada na Izrael (VIDEO)

Pomenuti film-simulacija prikazuje iranski odgovor u slučaju da Izraelci napadnu iranska nukelarna postorjenja. Film traje sat I po vremena, a zasnovan je na scenariju Izraelske simulacije vazdušnog napada na iranska nuklearna postrojenja koja je objavljena 2012. godine

Snimak prikazuje iranski odgovor, kada rakete dugog dometa u pozadini se lansiraju na satelitske snimke Izraela. Takođe se vidi let raketa prema izraelskim najvažnijim političkim i istorijskim objektima gde eksplodiraju.

Ciljevi napada uključuju nuklearni centar Dimona, Kiria vojni štab u Tel Avivu, kao i banke na Bulevaru Rotšild u Tel Avivu, aerodrom Ben Gurion I električnu centralu Azrieli Mal.

Dana 21. marta , iranski duhovni vođa ajatolah Ali Hamenei izjavio je da će Iran uništiti izraelske gradova u slučaju napada .

Inače Iran želi da se oslobodi oštrih ekonomskih sankcija koje pogoršavaju ionako lošu ekonomsku situaciju u zemlji, dok zapadni pregovarači nastoje da pritisnu Teheran da prihvati ograničenja u svom nuklearnom programu.

To je drugi sastanak pregovarača otkako je u avgustu došao na vlast predsednik Irana Hasan Rohani, koji je obećao da će rešiti spor oko nuklearnog programa i skinuti sankcije svetskih sila.

Izvor: Kurir

Pogledajte još