Trojica policajaca rade za Đoleta Slinavog

Saradnja je sklopljena neposredno posle ukidanja lokalnog policijskog tima, koji je za vrlo kratko vreme postojanja pre nego što je rasformiran podneo 57 krivičnih prijava protiv preprodavaca droge u Lazarevcu.

Iz beogradske policije, koja je pretpostavljena lazarevačkim kolegama, navode da ne mogu bez dokaza uhapsiti trojicu pripadnika MUP-a da rade za kriminalce. Ali, iz Udruženja “Sveti Sava” koje je na svojoj Fejsbuk stranici objavilo slike i biografije dilera, navode da imaju saznanja da policajci čuvaju narko-moćnike. Međutim, te sumnje ne mogu da potkrepe dokazima.

- Po gradu kruže razne priče, upiru se prsti u mnoge policajce, ali i dalje ne možemo da o tome govorimo javno jer se sve svodi na indicije i nagađanja. Imamo problem i da prijavimo pretnje koje su od objavljivanja imena na Fejsbuku počele svakodnevno da pristižu, jer se plašimo da taj neko ko sarađuje sa njima može otkriti naš identitet - rekli su za “Blic” aktivisti udruženja.

Diler u odelu vozača “Kolubare”
Đorđe Jakovljević - Đole Slinavi označen je na Fejsbuk stranici Udruženja “Sveti Sava” kao jedan od glavnih dilera u gradu. Aktivisti kažu da se radi o izrazito bahatoj osobi koja ne preza ni od koga i javno se hvali “da mu niko ne može ništa”. Zaposlen je u "Kolubari" kao vozač, ali od alternativne zarade neće odustati dokle god ne prikupi milion evra, tvrde u udruženju. Aktivisti su ga odredili i kao naručioca pucnjave u lokalnom kafiću, a u vlasništvu ima nekoliko skupocenih automobila.

Oni navode da se na rad trenutnog komandira stanice Radojka Carana i vođe grupe za suzbijanje narkotika Saše Milunovića ne mogu požaliti jer su oni ranije oformili grupu za borbu protiv narkotika, koja je je za samo tri meseca procesuirala čak 57 dilera, nakon čega je rasformirana.

- To su uzorni policajci i u njih ne sumnjamo da imaju bilo kakve veze sa dilerima sa našeg spiska - rekli su u Udruženju.

U beogradskoj policiji kažu da nije iznenađujuće što se u Lazarevcu diluju narkotici, jer je jedna od bogatijih beogradskih opština.

- Roditelji bi trebalo da u porodici zavedu red i posvete se deci koja su najčešće na meti preprodavaca narkotika. Za kupovinu droge je potreban novac, pa bi roditelji trebalo da obrate pažnju gde njihova deca troše novac, s kim se druže i gde izlaze - rekao je za “Blic” izvor iz PU Beograd.

Naš sagovornik dodaje da pitanje dilera nije samo stvar policije, već i tužilaštva i suda, odnosno da pitanja zašto dileri sa liste Udruženja nisu dosad procesiurani ne bi trebalo postavljati samo policiji.

U lazarevačkoj policiji objašnjavaju da su im sa spiska Udruženja "Sveti Sava" poznati svi ti deleri odranije.

- Protiv te grupe čije su fotografije i imena objavljene na Fejsbuk stranici "Svetog Save" podnosili smo krivične prijave. Na osnovu njih je i deo dilera osuđivan. Zašto su se našli ponovo na slobodi, nije pitanje za nas, već za tužilaštvo i sud. Policija formira novi tim, što je još samo dokaz da niko iz naše stanice ne sarađuje sa lazarevačkim dilerima - kaže za "Blic" Saša Milunović, vođa novoformirane grupe za borbu protiv narkomanije Lazarevca.

Izvor: Blic

Pogledajte još