Inter ponudio Nedevedu dvogodišnji ugovor

BEOGRAD, 9. jula 2009. (Beta) - Italijanski fudbalski šampion Inter ponudio je dosadašnjem igraču Juventusa Pavelu Nedvedu dvogodišnji ugovor, preneli su u italijanski mediji.

Nedved je prethodnih osam godina igrao za Juventus, a na kraju sezone je odbio da produzi ugovor sa torinskim klubom. Njegov agent Mino Raiola, koji predstavlja i Zlatana Ibrahimovića, navodno pregovara sa Interom oko angažmana 36-godišnjeg fudbalera.

Prema navodima italijanskih medija, Inter je ponudio dvogodišnji ugovor češkom fudbaleru, koji će dobiti po tri miliona evra za svaku sezonu.

Mediji su naveli i da bi Nedeved mogao da se vrati u Lacio, ali on je rekao da želi da igra u Ligi šampiona, zbog čega bi mogao da potpiše za Inter.

Međutim, transfer će se ostvariti samo ako trener Intera Žoze Morinjo dozvoli. Portugalac želi da dovede Deka iz Čelsija, a pregovori sa londonskim klubom još traju.

Nedved je u februaru najavio da će se povući iz fudbala.

On je pored Juventusa igrao još za Spartu iz Praga i Lacio, a za reprezentaciju Češke odigrao je 91 utakmicu i postigao 18 golova.

Pogledajte još