Petorica mladića zverski silovala maloletnicu u Zadru

Maloletna devojka žrtva je brutalnog grupnog silovanja. Maloletnicu je silovalo pet muškaraca starosti od 16, 17, 18 19 i 22 godine. Policija je događaj u svojim dnevnim izveštajima prećutala, a umesto kaznenog dela silovanja delo je okarakterisala kao polni odnos bez pristanka.

Sve se događalo još u noći 2. na 3. novembar između 23 i četiri sata u noći. Devojka je te noći bila u društvu s mladićima i nakon obilaska nekoliko kafića, krenuli su u kafić na jednoj zadarskoj plaži. Jedan od mladića namamio ju je van kafića i silovao, a potom je pozvao ostale koji su se takođe seksualno iživljavali nad njom.

Devojka je silovanje došla prijaviti dan kasnije u pratnji majke.

Nije jasno zbog čega je policija okarakterisala ovo zverstvo kao polni odnosbez pristanka budući da su devojci evidentirane i lakše povrede. Silovatelji su privedeni, a nakon kriminalističke obrade određen im je pritvor u trajanju od 30 dana.

Policija je saopštila da u svom redovnom izveštaju nije obavestila novinare o ovom kaznenom delu jer ih u tome sprečava zakon odnosno zaštita maloletnika. Policija tvrdi da nije reč o silovanju, te da su maloletni žrtva i trojica pritvorenih.

Izvor: Večernji list

Pogledajte još